Skip to content Skip to footer

Laboratorul de analiza suprafeței (ESCALAB)

Laboratorul de Analiza Suprafeţei asigură caracterizarea proceselor şi structurilor obţinute prin Metodele de Inginerie Electrochimică a Suprafeţei, în diferite condiţii experimentale, prin corelarea rezultatelor obţinute prin analize ESCA, EIS, DRX şi LAXRD, microscopie metalografică, elipsometrie, SEM, AFM.

CERTIFICATIONS

  • Laborator notificat de către CNCAN prin NOTIFICAREA LI 11_ESCALAB/2020

Instalaţii experimentale

  • Elektro-Automatik Programmable Power Supply EA-PS 8400-70 3U

Această sursă (400 V, 70 A) este o sursă de alimentare programabilă de ultimă generație, care acoperă un spectru larg de aplicații. Sursa oferă posibilitatea de a adapta tensiunea sau intensitatea curentului la necesitățile experimentale, acestea fiind întotdeauna reglementate de puterea maximă de ieșire.

  • ESCALAB 250 X-ray Photoelectron Spectrometer

Spectroscopia de fotoelectroni cu raze X (XPS), cunoscută și sub denumirea de spectroscopie de electroni pentru analize chimice (ESCA), reprezintă cea mai utilizată tehnică pentru definirea compoziției elementale și speciilor chimice aflate pe suprafața substratului (1-10 nm). Prin iradierea probei cu raze X (Al Kα) se identifică energia de legătură a fiecărui element chimic de pe suprafață.

  • Parstat 2273 Potentiostat/Galvanostat

PARSTAT 2273 oferă o tensiune de până la ± 100 V (disponibilă la contraelectrod), intervale de scanare ± 10-V, un interval de curent de ± 2-A, capacitatea de a face măsurători de spectroscopie de impedanță electrochimică (EIS) de la 10 µHz la 1 MHz.